
עמוד הבית » מאמרים בנושא מחסנים » תחילת שנה היא הזדמנות מצוינת לשדרוג מחסן לוגיסטי
מאמר מאת: שי גליק
כהרגלו מדי בוקר פתח מנהל המלאי את המחסן, הדליק את האור וחטף את אותה צמרמורת קלה שכבר הפכה אצלו לחלק משגרת העבודה. זו צמרמורת שמשמעותה "אוי לי, איך שהמחסן הזה נראה".
תתפלאו, אבל עסקים רבים – קטנים כגדולים – חווים בדיוק את אותה הבעיה.
אז למה הם לא עושים שום דבר בנידון? ובכן, החשש העיקרי של מנהלי המלאי ומנהלי מחסן הוא מהמורכבות ומהעלות הכרוכים בתהליך כזה. כל נושא הברקוד, הסימון והחיבור למערכת המלאי – האם הוא באמת מצדיק את החשש? האם המצב הקיים באמת עדיף על שדרוג מחסן? ומעל הכל – מתי הזמן הטוב ביותר לעשות את השינוי?ובכן, תחילת שנה היא ללא ספק הזדמנות נהדרת לשדרוג המחסן.
ספירת המלאי השנתית משמשת כמעין עבודת הכנה לתהליך השדרוג – עם עדכון המלאים וטיפול במק"טים, בחוסרים ובעודפים.זו גם התקופה בה תמונת המצב של מנהל המלאי לגבי הפריטים במחסן שלו היא ככל הנראה הטובה ביותר שתהיה לו וזו כבר נקודה מצוינת להתחיל ממנה את תהליך שדרוג המחסן ולהחליק לתוך השנה החדשה עם נקודת פתיחה טובה הרבה יותר מזו שהייתה בשנה הקודמת. את השינוי המשמעותי תרגישו במשך השנה כולה, אך בעיקר בספירת המלאי שתיערך בסוף השנה הבאה.
כמה זמן לוקח להפוך מחסן רגיל למחסן חכם?
התשובה כמובן מורכבת מעט יותר מהשאלה עצמה, אבל מניסיון אישי שכבר צברתי עם עסקים רבים ששדרגו את המחסן שלהם, אני יכול לומר שבכל המקרים אנו מדברים על מספר צעדים בסיסיים שכל מחסן צריך לעבור בשביל להתייעל וברוב המקרים מדובר בתהליך פשוט יחסית, מובנה וקצוב בזמן. תהליך כזה מאפשר לנו להעמיד מחסן חכם תוך סדר גודל של 60 יום בלבד מתחילת תהליך, מבלי להפריע יותר מדי לשגרת העבודה.
איך זה עובד?
ניקח לדוגמה סיפור מקרה שאינו זר למחסנים רבים: מחסן לא מסודר, עם מספר מצומצם של מק"טים או ללא מק"טים בכלל, ריבוי מקרים של כפילויות, חוסרים, עודפים וללא תכנון אמיתי של עיתוד וחיזוי מלאי. בנוסף קיימת גם תופעה של חוסר מקום לאחסון, קשיים בגישה לחלק מהפריטים וחוסר ידיעה בסיסי לגבי מה יש ומה אין במחסן.
אז מה עושים? הנה כך הופכים מחסן ממצב כזה, למחסן חכם ב 5 צעדים פשוטים וב 60 יום.
אז… העצה שלי לשנה החדשה: נצלו את חלון ההזדמנויות שנוצר אחרי ספירת המלאי של סוף השנה והעניקו למחסן שלכם את הכלים להתייעל ולחסוך בעלויות.
תהליך כזה הוא אמנם משהו שכל מנהל מלאי (מחסן או לוגיסטיקה) יכול להחליט לקחת על עצמו, אבל אנחנו יודעים איך בכוחן של המשימות היומיומיות לדחות משימה מורכבת כמו זו לתחתית סדרי העדיפויות. לכן אני ממליץ ללכת לתהליך של שדרוג מחסן עם חברה המתמחה בנושא, כזו שמסוגלת לספק את התוצאות הטובות ביותר בתהליך מובנה ומסודר – כזה שיש לו התחלה, אמצע וסוף (ועדיף שיהיה קרוב).
הכותב הינו יועץ לוגיסטי ובעלים של חברת S.G. – ייעוץ, ניהול וביצוע לוגיסטי.
ליצירת קשר: 054-6748214, sglogis AT gmail.com
אשדוד
מרכז
חבל מודיעין
פתח תקוה
יבנה
קרית מלאכי והסביבה
ראשון לציון
בית שמש
איזור תעשיה ברקן
אפיון עיצוב ובניה: תמנתי עיצוב גרפי | קידום: SEO ISRAEL